Mêrdîn zaferini Bijî Serok Apo sloganıyla kutladı

DEM Parti Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra AKP’nin elinde olan Artuklu ve Kerboran Belediyelerini de kazandı. DEM Parti’nin zaferi kentte “Bijî Serok Apo” sloganıyla kutlandı.

MÊRDÎN'DE KUTLAMALAR

DEM Parti Mêrdîn’de Büyükşehir Belediyesi’ni yüzde 56’nın üzerinde bir oy oranıyla kazandı. DEM Parti  daha önce AKP’nin elinde olan Kerboran (Dargeçit) ve Artuklu belediyelerinin yanı sıra kayyum yönetiminde olan Şemrex (Mazıdağı), Qoser (Kızıltepe), Dêrik ve Nisêbîn (Nusaybin) belediyelerini de geri aldı. 

Sandık sonuçları üzerine tüm ilçelerde DEM Partililer sokağa döküldü. Kerboran, Qoser, Dêrîk, Nisêbîn ve Şemrex’te ilçe binalarının önünde, Artuklu’da ise il binası önünde bir araya gelen binlerce kişi halaylar çekerek, meşalelerle kutlama yaptı. Uzun araç konvoylarının yapıldığı kutlamalarda sık sık “Bijî berxwedana zindana”, “Jin jiyan azadî” ve “Bijî Serok Apo” sloganları ile kutlamalarını gerçekleştirdi. Artuklu’da kutlamalar şehrin dört bir yanını sararken, yurttaşlar zafer işaretleri ve DEM Parti flamları ile sokaklarda tur attı.

Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Ahmet Türk ve Devrim Demir ile Artuklu Belediyesi eşbaşkanları Mehmet Ali Amak ve Münevver Ölker, DEM Parti İl binasında seçimleri takip etti. Son sandık sonuçlarının gelmesinin ardından Demir ve Türk, il binası önünde toplanan binlerce kişiye seslendi.

İlk olarak konuşan Demir, halka teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Kürt halkı tüm saldırılara ve tüm oyunlara rağmen, kayyımlara en güçlü şekilde cevap vermiştir. Tüm kirli oyunlara rağmen kayyım yine kaybetti, kayyımı hep birlikte gönderdik” dedi.

TÜRK: KÜRTLERİ TANIMAYANLAR İKTİDAR OLAMAZ

Ardından halka teşekkür ederek sözlerine başlayan Ahmet Türk de “Bugün Kürt halkı, Mêrdîn halkı irademizi gasp edenlere karşı büyük bir cevap verdi. Hepinizi kutluyorum, hepinize teşekkür ediyorum. Bu coşkunuz, bu heyecanınızla, Kürt halkı özgürlük için Kürt halkı demokratik bir barış için verdiği bu mücadeleyle amacına ulaşacak. Kürt halkının geleceği aydınlıktır. Mücadelesiyle, direnişiyle Kürt halkının geleceğini aydınlatacağız. Halkımızın iradesine karşı kirli oyunlarla bir kez daha el koymak istediler. Ama Kürt halkı onlara büyük bir cevap verdi. Biliyoruz ki, bu cevap tüm dünya için önemli bir cevaptı. Kürtleri yok etmek isteyenler, Kürtlerin iradesini tanımayanlar bugünden sonra iktidar olamazlar” diye konuştu.